Bogen Møgmis

Møgmis (10-14 år)

Møgmis er en ustyrlig morsom tegneseriebog. Den er godt tegnet og godt fortalt, og så har den en fin slutning, der antyder et lidt mere dybfølt kærligt lag under alt det på overfladen sjove og grove.

Katte og hunde er fulde af irriterende vaner og unoder. Tilbøjelighederne skildres super underholdende her i bogen, som samtidig puster til tvivlen om, hvorvidt det alt sammen er noget, møgdyrene gør imod deres ejere med fuldt overlæg.

Da drengen Sivert får en lille sød killing, starter den sit liv i familien med at hedde noget så imødekommende som Puttegøj-Ronaldo. Men nuttethedsfaktoren fordufter hurtigt, og tilbage er en klam kat med lopper og orm, som bare skal passes og plejes. Hele sit liv har enebarnet Sivert fået skylden for alt i familien. Men med den nye ”Møgmis” i hjemmet er der nu kommet et nyt individ i familien, som Sivert kan give skylden for alt videre til.

Men tro ikke, at Møgmis bare stiltiende tager imod. Næ nej, Møgmis tager kampen op og beslutter at slå Sivert ihjel.

Sammen med sit slæng går Møgmis i aktion. Slænget består af kamphunden Killer Karen, der bor hos rockere, men egentlig hellere ville hedde Elsa ligesom hende fra Frost. Den forslugne mops-hund Mickey Mops, som gør kål på alt omkring sig lige fra paraplyer til bilsæder, og som tisser på alt efterfulgt af kommentaren ”min”. Og, nå ja, så er der den døde mus Osemus som er skør og speciel og ikke meget bevendt – blandt andet fordi han er død.

Møgmis forsøger sig med det ene overgreb efter det andet, og Sivert lægger ikke skjul på, hvor meget han hader møgkatten. Men da nøden er størst, sker der noget i relationen mellem drengen og katten.

Bogen kan højtlæses helt ned til 8-9-års alderen. Men den egner sig allerbedst til selvlæsning for de 10-14-årige. Selvom der er ikke så meget tekst, så er der ord og vendinger, som bedst forstås fra 10-års alderen.

Klik her, og lån bogen på biblioteket, eller køb den hos din lokale boghandler.

Møgmis – hævnen er sød og stinker af fisk!
Af Sophie Souid
Illustreret af Thomas Hjorthaab
Gads Børnebøger, 2022
90 sider

Målgruppe: 10-14 år
Emne: (forhadte) kæledyr, venskab, kærlighed, pranks
Læs også: Hundemand (9-11 år), Når grise flyver (8-11 år), Den første kat i rummet åd pizza (8-12 år)

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!