Bogen Den første kat i rummet åd pizza

Den første kat i rummet åd pizza (8-12 år)

Den første kat i rummet åd pizza er en grafisk fortælling med en billedside fuld af lækkerhed, den er ganske enkelt blændende flot, wauv! – stilsikker og fuld af overraskelser og krøllet humor.

Noget er helt galt med månen, nogen har taget en stor bid af den, og alle apparater på landjorden slår ud. Et kosmisk kattedyr med hang til pizza sendes afsted i raket for at se nærmere på sagerne. Med i raketten følger robotten Loz med som blind passager. Loz er i udgangspunktet en tånegleklipperobot, med et håndtryksprogram i tillæg. Alt i alt et noget begrænset robot-repetoire.

På månen møder de månens dronning, som kan fortælle, at det er rotterne, der æder månen. Og så begiver vores tre helte sig af sted på en strabadserende vandring mod rotternes borg; katten, robotten og dronningen.

Katten er den største helt af de tre. Der er stor respekt om hans person, han er legendarisk og hans ankomst er ventet på månen. Hans ordforråd begrænser sig dog til ”miav”, hvilket får ham til at fremstå som en løjerlig underspillet helt.

Bogens røde tråd er ikke super stringent. Der fortælles springende episodisk. Men ordvekslingerne er virkelig sjove, og tegningerne overrasker til stadighed læserens øje med finurligheder. Billedsiden holdt mig konstant nysgerrig.

Bogen er lavet af venneparret Mac Barnett og Shawn Harris, som er hhv. bestsellerforfatter og prisvindende illustrator. Den blev til under corona-pandemien og blev vist som livecartoons til børn hver lørdag på instagram. Tjek bogens hjemmeside, hvor man også kan se de livecartoons, der ligger til grund for bogen.

Klik her, og lån bogen på biblioteket, eller køb den hos din lokale boghandler.

Den første kat i rummet åd pizza
af Mac Barnett (tekst) og Shawn Harris (tegninger)
Godt oversat af Andreas Nederland
Gutkind Forlag, 2022
316 sider

Målgruppe: 8-12 år
Emne: grafisk fortælling, humor, dyr i rummet, en slags superhelte-fortælling, lidt tekst – mange billeder
Læs også: Den grafiske fortælling Når grise flyver (8-11 år)

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!