Om Læseland

Læseland anbefaler gode børnebøger til de 8-14-årige og giver ideer til, hvordan læselunkne børn kan gøres bogglade. Kun de allerbedste bøger udvælges og omtales.

Hvor ligger Læseland?
Bøger giver udsyn, bøger kan trøste, bøger gør os livskloge. Jeg har et højt ønske om, at mine børn bliver læsende mennesker og får del i de store glæder og oplevelser, som bøger kan give, og som jeg selv nyder så meget.

Men hvorfor er det så svært at holde mine børn til læse-ilden, så snart de runder 8 år? Når de som yngre kunne læse stakkevis af billedbøger uden at få nok. Hvad skal der til for at åbne deres øjne for det fortryllende Læseland og give dem læsevaner, der kan strække sig helt ind i voksenlivet? Jeg stiller mig selv spørgsmålet som mor – og som professionel.

Lysten til læsning går gerne op og ned. I mit arbejde på biblioteket møder jeg både bogslugere og børn med bogvægring. Min hverdag er fuld af dialog med børn og forældre omkring bøger og læsning. Hvilke bøger får det enkelte barn til at læse, og hvordan kan jeg iscenesætte bøgerne, så de fænger? I afsnittet Bogglæde deler jeg mine erfaringer med og tanker om børns læselyst. I afsnittet Gode børnebøger kobler jeg bogtitler med en beskrivelse af, hvilke børn jeg vil anbefale bøgerne til. Børn er forskellige, og der er mange veje ind i bogglæden.

Bloggens forfatter
Bloggen skrives af mig, Nicoline Dahlberg. Uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab med speciale i børnelitteratur. Jeg er børnelitteraturformidler på Biblioteket Frederiksberg og har tidligere arbejdet en årrække som forlagsredaktør.

Jeg læser selvsagt en masse børnebøger, og bloggen her er mit ”kladdehæfte”, hvor jeg nedfælder de bogtitler, jeg synes er særligt gode. Bloggen giver mig overblik over min læsning og hjælper mig til at sætte ord og struktur på mine tanker om børns læselyst. Men mest af alt er bloggen lavet for at dele det hele med dig.

Velkommen til!

Bemærk: alle omtalte bøger er fra biblioteket eller bøger, jeg selv har købt.

Du kan kontakte mig på nicoline@laeseland.dk

eller i formularen her: