Bogen Myntes dagbog

Ingen venner, hvad nu? (10-13 år)

Ingen venner, hvad nu? er første bog i serien Myntes dagbog. En sød grafisk dagbogsserie, som vil tale til de fleste i målgruppen. Hvor den populære serie Nikkis dagbog (11-13 år) foregår i et amerikansk skolemiljø, er Mynte dansk og med nogle lidt mere autentiske hverdagsproblematikker, læseren kan spejle sig i.

Mynte skal flytte væk. Langt væk fra Østerbro og bedsteveninderne. Havde hun i det mindste haft en telefon, hvor det var muligt at være på de sociale medier sammen med veninderne. Men den slags mener Myntes mor ikke er nødvendigt.

Mynte er god til at tegne, og vi følger Myntes tegninger og beskrivelser af hverdagslivet og alt det svære ved flytningen. Tegningerne er indbydende, og fortællingen er fuld af hverdags-charme og en humor, der minder lidt om den, man også finder i Sabine Lemires Mira-bøger (9-12 år).

I skolen bliver Mynte gode venner med Zosia, der ikke taler dansk. Pigerne begynder at tegne til hinanden og kan på den måde kommunikere. Men tegninger kan misforstås, og et venskab kan blive noget værre rod. Så er det heldigt, at Mira har sine allerbedste veninder på Østerbro, hun kan tage på weekend hos. Men noget er ikke helt som det plejer, da hun skal hygge sig med Østerbro-veninderne.

Lån bogen på biblioteket ved at klikke her, eller køb den hos din lokale boghandler.

Ingen venner, hvad nu?
Af: StineStregen
Gyldendal 2019
140 sider

Målgruppe: 10-13 år
Tema: Venskab, flytning, grafisk dagbog
Læs også: Mira-bøgerne (9-12 år) af Sabine Lemire. Nikkis dagbog (11-13 år).

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!