Bogen Nikkis dagbog

Nikkis dagbog – historier fra et ik’ specielt fedt liv (11-13 år)

Nikkis dagbog – historier fra et ik’ specielt fedt liv er første bind i den rasende populære grafiske dagbogsserie, der popularitetsmæssigt og stilmæssigt er lidt en pendant til Wimpy Kid-serien. Den har efterhånden eksisteret i dansk oversættelse i 7 års tid, men låner stadig rigtig godt ud på biblioteket.

Som børnelitteraturformidler har jeg tit undret mig over, hvad det er, der får læsere helt ned til 9-års alderen til at svømme hen i Nikkis amerikanske teenageliv. Men kombinationen af humor og indsigten i det eksotiske teenageliv, rammer bare noget i denne aldersgruppe.

Selvom bibliotekets anbefalinger siger 12-14 år, er det ofte de 10-12-årige, der læser serien.

Her i den første bog, hører vi om, hvordan Nikki har fået friplads på en dyr privatskole. En skole, hvor man bliver set ned på, hvis ens telefon ikke er smart nok. Nikkis telefon er pinlig, men hendes mor er ikke enig. Vi hører om, hvordan Nikkis mor forærer hende en total kikset dagbog, som Nikki dog alligevel tegner og noterer teenagelivets skøre og pinlige episoder ned i – OMG! Vi hører om veninderne, om kærligheden og om rivalerne.

Når barnelæseren først bider på, sluges den ene bog efter den anden, og bøgerne er hurtigt læst. Når serien er læst færdig, anbefaler jeg ofte at læse Myntes dagbog (10-12 år) eller serien om Mira (9-12 år). Begge serier er grafiske dagbogsserier, men de er danske og har et mere autentisk persongalleri og mindre karikerede hovedpersoner.

Lån bogen på biblioteket ved at klikke her, eller køb den hos din lokale boghandler.

Nikkis dagbog – historier fra et ik’ specielt fedt liv (11-13 år)
Af Rachel Renée Russell
Forlaget Alvilda, 2015
312 sider

Målgruppe: 11-13 år
Temaer: teenageliv, kærlighed, humor, dagbogsnotater
Læs også: Wimpy Kid (11-14 år). Myntes dagbog (10-12 år). Mira (9-12 år).

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!