Bogen Vi skulle have været løver

Vi skulle have været løver (11-14 år)

Bogen vil gøre indtryk på et hvilket som helst barn. Uanset om barnelæseren i forvejen er bevidst om kønsidentitetens mangfoldighed eller ej. Vi skulle have været løver er oprigtig overraskende og tankevækkende og fortjener at nå ud til en bred læserskare.

Er du typen, der brøler som en løve, højt og ukueligt, når fællesskabet begår fælles eksklusion af et uskyldigt individ? Eller er du kujonen, der lader det passere og holder dig på god fod med de stærke? Vi skulle have været løver minder os om, hvor svært det kan være at gå imod det sociale fællesskab sådan på et helt generelt plan.

Malin bliver hurtigt veninde med den nye pige, der starter i klassen. Leona, hedder hun. Men nogle emner virker meget private for Leona, og hun er ikke i stand til at lukke Malin helt ind. For Leona hæger om en hemmelighed, som det desværre er klassens barske piger, der får vristet fra hende på dybt grænseoverskridende og ubarmhjertig vis. Hurtigt danner der sig en front af klassens piger mod Leona. Så hvad gør Malin? Står hun op for Leona?

Bogen stiller også spørgsmålet, hvad det gør ved et venskab, hvis man har hemmeligheder, man ikke deler med hinanden. Er det overhovedet okay at have det?

For visse personer falder det helt naturligt at løvebrøle, som var det en medfødt evne. Men sådan er det bare ikke for Malin. Løve eller kujon?

Vi skulle have været løver
af Line Baugstø
oversat af Anne Krogh Hørning
Straarup & Co., 2021
135 sider

Målgruppe: 11-14 år

Tema: identitet og køn, individ og fællesskab

Læs også: Indlægget Køn og identitet i børnelitteraturen, boganbefalingen Hør lige her! (13-15 år)

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!