Bogserien Spilledåsen

Spilledåsen (8-12 år)


Spilledåsen er en serie stemningsfulde fantasybøger om pigen Nola – forholdsvis korte og med en handling, der ikke står stille et øjeblik. Bøgerne er i hardback og med et layout med klassiske tegneseriestriber. Serien har samme format og lidt den samme fortællestil som Søstrene Gyldenhjerte (9-14 år). Den mættede blå-grønne-lilla farveholdning taler i retning af den grafiske Nordlys-serie (10-14 år).

På sin 8-års fødselsdag får Nola en spilledåse, som har tilhørt hendes mor. Moren er gået bort. Nola og hendes far savner hende, og fødselsdagen er ikke den samme uden hende.

Om aftenen, da Nola er kommet i seng, dukker en lille pige op inde i spilledåsens snekugle og signalerer til hende, og vips ender Nola med at blive suget ind i spilledåsens magiske verden. Den magiske verden hedder Pandorien, og flere personer kender tilsyneladende Nolas afdøde mor og forveksler hende endda med moren.

Pandorien er en farverig parallelverden med mennesker som dig og mig, foruden en masse vildt fantasifulde skabninger. Nola er tilsyneladende hentet til Pandorien for at hjælpe en syg kvinde, der kender hendes mor. Sammen med den syge kvindes børn, søskendeparret Andrea og Igor, forsøger Nola at opklare, hvad der er sket med kvinden – hvad har gjort hende så syg?

Pandorien er en verden fuld af eventyr. En verden, som er både dragende og farlig for Nola at rejse ind i. I Pandorien føler Nola en nærhed til sin afdøde mor, og hun knytter venskab med Andrea og Igor. I bog 2 vender Nola tilbage til Pandorien, ind til et nyt mysterium. I bind 3 er det pludselig skabninger fra Pandorien, der finder vej til Nolas verden.

I skrivende stund er der udgivet 5 bøger på dansk i serien.

Klik her, og lån bøgerne på biblioteket. Eller køb dem hos din lokale boghandler.

Spilledåsen – Velkommen til Pandorien (bind 1)
af Gijé og Carbone
oversat fra fransk af Lisa Kristensen Villeneuve
Cobolt, 2022
58 sider

Målgruppe: 8-12 år
Tema: mor-savn, eventyr, nye venskaber, magisk verden, grafisk fortællling
Læs også: Serien har mange fællestræk med den grafiske serie Søstrene Gyldenhjerte (9-14 år)

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!