Bogserien Holly

Holly (9-12 år)

Holly-serien er en god selvlæsningsserie til barnet, der kan lide mysteriebøger. Men forvent ikke nogen klassisk mysteriefortælling, for her har vi med en ny type skurke og helte at gøre. Serien er også fin til højtlæsning, men den lefler ikke for den voksne læser. Der fortælles for fuld skrue, lige som barnet kan lide det.

Holly-serien hylder den uperfekte superhelt. Børneheltene er fejlbarlige, og deres fysiske ufuldkommenheder er en del af deres superheltekodeks. I den forstand er mysteriefortællingerne atypiske, men samtidig også tidstypiske i deres fortale for rummelighed og plads til forskellighed. Også skurken har sine gode sider. Der er altid et eller andet, man er god til og kan bidrage positivt med – det gælder også skurke.

Tre klassekammerater, Holly, Jose og Magnus, udgør den dynamiske superhelte-trio. I første bog får Holly høreapparat, der, hvis det skrues op på fuld lydstyrke, kan bruges til at aflytte med på tværs af vægge og bygninger. I anden bog får Magnus briller, der giver ham superheltesyn. De fysiske ufuldkommenheder vendes til en styrke og giver dem superheltekræfter.

Ingen er perfekte. Heller ikke vores tre superhelte. Ind imellem går deres redningsaktioner fuldstændig galt, på den mest tåkrummende vis. Andre gange går det godt, og historien slår over i ”feel good”-scenarier for fuld musik.

Bøgerne er indbydende i deres kvadratiske format og bogsidernes farvede kant. Årh, de ser fede ud, konstaterede min 9-årige, da han så dem.

Lån bøgerne på biblioteket ved at klikke på linket her.

Bogserien Holly

Holly – hviskeleg, bomber og en hundedyr misforståelse
Holly – økuller, natløb og en lille hvid løgn

Af Pernille Bønløkke Toustrup og Sophie Souid
Illustrationer af Maria Buchmann
Gads Børnebøger 2022
Hhv. 165 og 183 sider
Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden

Målgruppe: (9-12 år)
Tema: Uheldige helte, venskab, mysterier, ikke som de andre, plads til forskellighed
Læs også: andre gode mysteriebøger: Mit navn er Justice (10-13 år), Sagen om den forsvundne markis (12-14 år),

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!