Bogen Thieves' gambit

Thieves’ gambit (14-16 år)


Thieves’ gambit er – ikke uden grund – blevet kaldt den nye Hunger games (13-16 år). Spænding, lunefuld kærlighed, skrøbelige venskaber, bedrag og topprofessionelle kriminelle netværk tonser afsted i et veldrejet handlingsforløb. En god underholdningsroman og en rigtig pageturner.

Hele Rosalyns familie er mestertyve. Sammen med sin mor udfører hun avancerede indbrud og tyverier af højt profilerede værker og store værdier. Men Rosalyn (Ross) er ensom. Hun har kun sine allernærmeste familiemedlemmer omkring sig. Ingen jævnaldrende venner. Hun må ikke komme på elitegymnastikcamp, som hun drømmer om. For som tyv kan man ikke stole på nogen, siger hendes mor. Moren kontrollerer Ross og presser hende hårdt i træningen til at blive den uovertrufne mestertyv.

Ross er typen, der handler selvstændigt og går sine egne veje. Derfor lægger hun en plan for, hvordan hun stikker af fra det hele og tager til elitegymnastikstævnet, trods morens forbud. Men netop da planen skal føres ud i livet, bliver hendes mor bortført, og bortførerne kræver svimlende summer for at give moren fri.

Eneste udvej for Ross er at deltage i Thieves’ gambit (mestertyvenes turnering), som er et privat, illegalt og ikke helt ufarligt gameshow. Thieves’ gambit er et spil, hvor alle kæmper mod alle, og vinderen får et hvilket som helst ønske opfyldt – der kan købes for penge. Kun ad den vej vil hun kunne redde sin mors liv. Hvis hun vinder, vel at mærke, og hvis hun selv overlever.

Hvis Ross laver alliancer med en meddeltager, står de stærkere sammen. Men er det klogt at gøre det? Og hvad nu, hvis man forelsker sig hovedkulds i en af de andre deltagere, sådan som Ross gør. Hvem er til at stole på, og hvem er ikke? Læseren er ligeså forvirrede som Ross – og bogens slutning er ikke lige til at regne ud på forhånd.

De vilde forbryderudfordringer, turneringsdeltagerne kastes ud i, er fyldt med gode plot. Man følger med spænding de taktiske fælder, konkurrenterne spiller ud mod hinanden. Romanen rammer den brede læserskare, og der er vist også en filmatisering på vej.

Klik her, og lån bogen på biblioteket. Eller køb den hos din lokale boghandler.

Thieves’ gambit
af Kayvion Lewis
Gads Børnebøger 2023
392 sider

Målgruppe: 14-16 år
Emne: mestertyve, familiehemmeligheder, venskabers betydning, kærlighed.
Læs også: The hunger games/Dødsspillet (13-16 år) af Suzanne Collins

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!