Bogen Det sidste spark

Det sidste spark (8-10 år)


Hvordan balancerer man sit temperament i en fodboldkamp? Hvordan klarer man at tabe en kamp? Hvordan klarer man at tage til fodboldstævne med overnatning uden sine forældre? Ny fodboldserie tager fat i de mange udfordringer, den helt unge fodboldspiller møder i fodboldspillet – på et mere følelsesmæssigt psykologiske plan. Det sidste spark er let at læse selv, men den kan også lægge op til fine snakke, hvis man læser den med en voksen. Lidt afhængigt af modenhed kan bogen godt højtlæses med børn helt ned til 6-års alderen.

I Det sidste spark har Adam slået en modspiller til en fodboldkamp. Han slog, så der ligefrem kom blod. Det er ikke noget, han er stolt af. Nu er han udelukket fra næste kamp, og Adams mor fortæller ham, at ”Næste gang du bliver så vred, er det slut med at spille fodbold”. Det ville være frygteligt, hvis det skete.

Adam vil aldrig blive sur igen. Men det er lettere sagt end gjort. Hvordan kan hans gode ven Simon bare være så glad hele tiden? Hvordan kan det være, Simon slet ikke bliver ked af det, når han taber? Det sidste spark viser, hvor forskelligt man reagerer som fodboldspiller på de udfordringer, man møder på banen.

De voksne i bogen bidrager positivt til barnelæserens refleksion over udfordringerne. Adams mor tackler dramaet på bedste vis, og den kvindelige holdtræner giver gode anvendelige råd: ”[…] det er godt at blive lidt vred, når man spiller fodbold. Så bliver man stærk. Men ikke for vred. Så bliver man svag.”

Temaerne er vedkommende og relaterbare. Hvad enten læseren kan leve sig ind i problematikkerne 1:1, eller læseren har nogle andre udfordringer i sin sportsgren. I bind 2 i bogserien, Tænk bare fodbold, skal Adams hold til fodboldstævne med 2 overnatninger – og Adam tør ikke sove uden sin mor.

I bind 2 skal Adams hold overnatte 2 nætter til et fodboldstævne, og hvad gør man så, når man ikke kan lide at sove ude?

Klik her, og lån bogen på biblioteket. Eller køb bogen hos din lokale boghandler.

Det sidste spark (bd. 1 i serien Det sidste spark)
Af Anette Eggert
Illustreret af Sofia Falkenhem
Oversat fra svensk af Pia Sloth Poulsen
Bogoo, 2023
52 sider

Målgruppe: 8-10 år
Temaer: fodbold, venskab, tab og vind, vrede og glæde, succes og fiasko.

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!