Bogen Rød zone

Rød zone (12-14 år)

Rød zone fortæller i et kortfattet og handlingsmættet sprog. Der er gode chancer for, at også den lidt læselunkne teenager vil tage bogen til sig. Bogen er opdelt i små korte afsnit, og siderne er tekstluftige. Indimellem henvender jeg-fortælleren sig direkte til læseren med et inddragende “du tror måske …?” og “ved du … ?”

Vi befinder os i en nær fremtid, i Stockholm, hvor en krig har hærget og verdens befolkning er død af en mystisk virus, som byen blev inficeret med. Drengen Joel er tilsyneladende den sidste overlevende i denne verden. Gaderne er tomme, og shoppinggaden ligger øde hen. Som en anden “Palle alene i verden” kan han frit forsyne sig med butikkernes varer, frit og uden betaling.

Men en dag ser han er rød ballon svæve på himlen. Det er vildt. Det må betyde, han ikke er den eneste overlevende. Joel starter eftersøgningen. Men hvad nu, hvis man slet ikke har det rart sammen med den anden overlevende, og hvorfor er lige netop de to ikke døde?

Bogen holder en god spændingskurve og er hurtigt læst. Slutningen lægger op til videre læsning af seriens andre bøger: Grøn zone og Hvid zone.

Lån bogen på biblioteket ved at klikke på linket her

Rød zone
af Magnus Nordin
illustreret af Lars Gabel
Oversat fra svensk af Christian Sand
Gad Børnebøger, 2021
124 sider

Målgruppe: 12-14 år
Tema: Venskab, fremtidsfortælling, fremtidsvirus, fremtidsdystopi, alene i verden, hvad er mit ophav?

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!