Bogen Natblomst

Natblomst (10-13 år)

I Natblomst ligger klimabevidstheden som et underliggende tema under Mias personlige drama. Bogen gennemstrømmes af en art naturomsorg og respekt for såvel menneskeliv og plantelivet. Fortællingen er realistisk med magiske elementer. Til barnet, der kan lide en historie med stof til eftertanke.

Mias forældre er gået fra hinanden. Mia og lillebroren og moren er flyttet og har efterladt faren i det gamle hus og familiens hund i hans selskab, som trøst. Nu bor de med morens nye kæreste i en ny by i et nyt hus, og Mia har skiftet skole.

Mia lukker sig om sig selv og vil ikke lære nye kammerater at kende eller have noget med morens nye kæreste at gøre. Konflikterne med moren ruller, og en dag flygter Mia ind i en gammel forladt have med et hus i ruiner. Et fristed, et farligt sted og et fantasiæggende sted. Fuld af indestængt vrede trodser Mia det gule skilts advarsler om at holde sig væk fra området. Og da Hoste-Poul kort efter dukker op som en anden Mefisto, indgår Mia en handel, hvor hun mod kontant betaling og en ny telefon hjælper ham med en opgave i den forladte have. En djævelsk opgave, viser det sig, hvor hun efter hoste-Pouls anvisning hjælper ham med at forgifte det enestående træ, der har levet sit liv i haven gennem generationer.

Træets ”sjæl” materialiserer sig i form af pigen Sølvblomst, der sygner hen i takt med træets udslettelse. Sølvblomst taler til Mia og beder hende om hjælp, og Mia rammes af skyldfølelse over sin gerning, og den blander sig med skyldfølelsen, der har vokset i hende under skilsmissen. End ikke den nyerhvervede telefon kan hjælpe hende med at mobilisere den kontakt til faren, hun drømmer om, og som måske kunne have været nøglen til at dulme den dårlige samvittighed.

Natblomst er en historie, hvor personligt tab og sørgmodig klimabevidsthed smelter sammen. Fortællingen handler om alt det svære ved at give slip og se nye muligheder, og det forløsende ved at så nye frø.

Natblomst
Af Cecilie Eken
Omslag af Kamilla Wichmann
Gutkind, 2021

208 sider

Målgruppe: 10-13 år
Temaer: skilsmisse, sorg, klima, venskab, skyldfølelse, forløsning
Læs også: Sølvblomst (10-12 år) af Cecilie Eken, som går forud for denne bog. Hovedpersonen, Jonas, fra Sølvblomst møder vi igen i Natblomst, hvor han er blevet voksen.

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!