Bogen Mit forheksede liv

Mit forheksede liv (11-14 år)

Mit forheksede liv oser af sol og sommer og den første forelskelse. Men uden at blive alt for kærlighedsalvorlig, og dermed er den også fin til læseren, der normalt ikke er så meget til ”bøger om kærlighed”. Bogen kommer hurtigt fra start, kan læses i nærmest en mundfuld og underholder godt fra ende til anden. En feel good-roman, der beretter om teenagerens famlende forsøg på at finde sig selv.

Parly er godt træt af det. Farens nye kæreste og hendes datter, som Parly end ikke har mødt, skal bo en periode hos dem i den lille lejlighed. Som om det ikke var nok. Selvsamme dag eksploderer Parlys ansigt i sit livs første bumser. Modvilligt bliver han gennet ned for at hjælpe de to op med kufferterne, og der står han så. Med en lyserød kuffert, der vejer et halvt ton, og en ny papsøster, der viser sig at være så fortryllende smuk, at det fuldstændig tager pusten fra ham.

Parlys ven, Frederik, ser det også med det samme – at Alvilda, som hun hedder, er vældig attraktiv. Drengene har kendt hinanden det meste af livet og har en fortrolig omgangsform, hvor kække bemærkninger leveres hurtigt frem og tilbage. Nå ja, og så har Parly og Frederik en gammel udfordring hængende. Den, som ikke har kysset en pige inden 8. klasse, skal ydmyge sig selv ved at stille sig op på en stol og sige foran hele klassen, at han aldrig har snavet. Tiden er knap. Om 6 uger starter 8. klasse.

De to gode venner ved præcis hvem af dem, der er bedst til hvad – til fodbold og tennis, hvem der er den ubekymrede, og hvem den tænksomme af de to. Sådan har de ligesom fordelt evner og type mellem sig, og den pragmatik gælder tilsyneladende også dette pigebekendtskab. Ingen rivaliseren her. Ret hurtigt lader Frederik Parly være den, der skal gå efter Alvilda. Frederik tilrettelægger chancer for ham. Men Parly har ikke modet til at gribe dem, eller har han?

Det hele sættes på spidsen på sommerhusturen, hvor faren, farens kæreste Ellen, papsøster Alvilda, Parly og Frederik drager af sted på ferie sammen. Ingen ved helt, hvilket ben de skal stå på, hverken de nyforelskede forældre eller – mindst af alle – Parly. Det kommer til en række særdeles underholdende episoder. Bogens slutning er virkelig skøn – ingenting skal røbes her …

Mit forheksede liv
Af Daniel Zimakoff
79 sider
ABC, 2021

Målgruppe: 11-14 år

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!