Bogen Magnolia af Skagerrak

Magnolia af Skagerrak (6-10 år)

Magnolia af Skagerrak oser af feriemagi og af sommer, sand og sommerhus ved havet. Men noget udefinerligt dystert er også på færde. Det dystre element fyldte helt klart mere i min voksne læseoplevelse, end det gjorde for min 10-årige, jeg læste bogen sammen med. I hele sit udtryk er bogen da også sommerlet.

Bogen er ideel til højtlæsning på sommerhusturen ved havet. Den indkapsler på fineste vis den særlige rytme, man lidt efter lidt lander i i et sommerhus, og vi erfarer det hele gennem barnets magiske blik.

Fire børn er på ferie ved havet sammen med bedsteforældrene i bedsteforældrenes sommerhus. Dynamikken mellem de store og små er virkelig sjovt beskrevet. Børnene laver de helt klassiske sommerhusaktiviteter. De færdes mere rundt i naturen på egen hånd, end deres forældre ville have tilladt dem, og netop i det rum opstår alt det magiske.

Den lille pige, Magnolia, fanger den særeste fisk i havet. Den er frygtelig grim og kan bestemt ikke spises til aften. Storebroren har et ønske om at dissekere fisken og se, hvad der er inden i. Men Magnolia er fiskens beskytter og insisterer stille men fast på, at fisken skal bringes tilbage til havet.

Helt alene går Magnolia til havet med fisken i en spand, og herfra tager eventyret for alvor fart. For det er bestemt ikke nogen almindelig fisk, skal det vise sig.

En uhyre velskrevet historie af en af børnelitteraturens ”grand old men”.

Klik her, og lån den på biblioteket, eller køb den hos din lokale boghandler.

Magnolia af Skagerrak
Af Bent Haller
Illustrationer af Lea Letén
Høst, 2015
143 sider

Målgruppe: 6-10 år
tema: sommer ved havet, feriestemning, magisk realisme, familie, søskenderelationer, børns naturoplevelser

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!