Bogen Heksens Søster

Heksens søster (10-14 år)

Heksens søster var sommerferiens bedste bog, syntes min 10-årige. Jeg læste selv bogen som barn. Sammen med en veninde, hvor vi med tilbageholdt åndedræt læste et kapitel højt på skift. Jeg husker bogen som uudholdelig spændende.

Generelt afholder jeg mig fra at genlæse min barndoms bøger for mine børn, medmindre det virkelig er klassikere. Nutidens børn skal have nutidig litteratur. Men på en venindes anbefaling kastede jeg mig alligevel ud i en genlæsning og må konstatere, at historien stadig holder.

Lynns søster Judith er begyndt at opføre sig underligt. Med en mystisk nynnen kan hun fange haletudser med de bare hænder. Men det er ikke kun det. Efter Judith er begyndt at komme hos fru Tuggle i det mørke hus, har hun ændret karakter. Lynn inddrager bedsteveninden Mus i sine bekymringer. Måske er Judith ved at blive en heks. Flere og flere tegn stemmer overens med den gamle heksebog.

Judith trækker sig mere og mere fra familie derhjemme. Deres mor siger, at sådan er det, når man får en vis alder. På et tidspunkt er det dog som om, at Lynn og Mus får morens øjne op for Judiths bekymrende tilstand. Men ikke mere end at forældrene tager på weekendtur, og overlader Lynn og lillebror Stevie i hænderne på Judith og den sære fru Tuggle netop den aften, hvor den skæbnesvangre fuldmåne vil vise sig.

Forlaget har genudgivet første bog i serien i 2019. Men tilsyneladende ikke de efterfølgende 5 bind. Dem må man hjemlåne i godt slidte eksemplarer fra biblioteket, hvis man vil følge Lynn og Mus’ forsøg på at afsløre den mystiske fru Tuggles skumle hensigter.

Klik her, og lån Heksens søster på biblioteket, eller køb bogen hos den lokale boghandler.

Heksens søster
Af Phyllis Reynolds Naylor
Oversat fra engelsk af Jørn E. Albert og Ulla Warren
Høst & Søn, 2019 (første gang udgivet i 1975)

Målgruppe: 10-14 år
Tema: Hekse, gys, uhygge, overtro, fantasi og virkelighed, venskab, familie

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!