Foto af Krypto-bøgerne

Krypto – ned i dybet (9-13 år)

En grafisk bogserie med veltilrettelagt spænding, og en handling man suser igennem. Der er ikke så meget tekst, og teksten er let at læse. Krypto – ned i dybet er gådefuld og fuld af havets mystik.

Bogens start er ordløs men dramatisk. En dreng står klar til udspring på et klippefremspring. Flere meter over havet. Han springer, vi ser krusningen på vandoverfladen, hvor han forsvinder ned i havet. Bagefter: intet. Vi ser en rolig overflade – men ingen dreng kommer op til overfladen. Han er sporløst forsvundet. Pigen Ophelia flytter til en plejefamilie i den lille by Saltvik. Det er ikke meget, der sker i den lille fiskerby. Bortset fra drengen, der forsvandt i havet.

I nabohuset bor den gamle fisker Bernard, som Ophelia bliver gode venner med. Havet og havets væsner er deres fælles interesse. Sammen opdager de noget mistænkeligt på en dykkertur, og så går den vilde jagt ellers efter den forsvundne dreng. Det bringer dem ud på noget af et eventyr.

Illustrationerne domineres af blå og grønne farvetoner og gives kontrast af gul og orange. Det giver bøgerne et maritimt præg, og leder tankerne hen på sommer ved havet med havets blågrønne mod solens gulorange.

Som børnelitteraturformidler er det min erfaring, at bøgernes forsider sælger godt ind hos børnene. Bøgerne er lette at få børnene til at bide på – og forsiderne holder, hvad de lover: læseren får spændingsfyldte fortællinger om et liv under havets overflade.

Klik her, og lån bogen på biblioteket, eller køb den hos din lokale boghandler.

Krypto – ned i dybet (bind 1)
af Hans Jørgen Sandnes
oversat fra norsk af Berit Sørensen
Gads Børnebøger 2021
143 sider

Målgruppe: 9-13 år
Emne: havdyr, havets gåder, venskab, lidt tekst mange billeder
Læs også: seriens øvrige bind

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!