Kaptajn Underhyler

Kaptajn Underhyler (9-11 år)

Tra-la-laaa! Kaptajn Underhyler er serien, børnene elsker, og de fleste voksne synes er overdrevet plat.

Serien har efterhånden en del år på bagen, men populariteten er intakt. I biblioteksudlånet efterspørges serien nærmest dagligt. Der er lavet animationsfilm over bøgerne, hvilket sikkert også hjælper med at udbrede den.

Bøgerne handler om Jimmy og Otto, som selv laver tegneserier og opfinder superhelten Kaptajn Underhyler. Der er altid ballade og fjollerier i farvandet, når drengene folder sig ud, og en dag får de hypnotiseret skoleinspektøren, så han bliver til selveste Kaptajn Underhyler. Iført de karakteristiske oversize hvide underbukser og et rødt gardin som superhelte-kappe drager skoleinspektøren ud for at redde verden.

Læseren får ikke lov at kede sig et sekund. Den ene morsomhed leder over i den næste, og der er såkaldt ”vend-o-rama”-funktion, hvor læseren ved at bladre hurtigt gennem nogle sider, opnår en animationseffekt. Bogens form veksler konstant. Nogle steder er den tegneserie, nogle steder er det tekst med illustrationer, så et afsnit med animationseffekt. Der er hele tiden kroge, der griber læserens opmærksomhed og interesse.

Jeg selv er ikke bogens hovedmålgruppe, det kan jeg lige så godt indrømme. Men min 8-årige og hans bedste ven har det sidste år skrevet og tegnet tegneserier selv, fordi de blev så inspireret af de to drenge i bogserien.

Serie: Kaptajn Underhyler
Kaptajn Underhylers Eventyr (første bind i serien)
Forfatter og illustrator: Dav Pilkey
Oversat af Carsten Meedom
Forlaget Carlsen, 2003

128 sider

Målgruppe: 9-11 år.
Type: Illustreret dagbog, humor, fjolleri, superhelt, anti-helt, gimmick med animationseffekt (når der bladres)
Læs også: I bogen En træhule på 13 etager er det også hovedpersonerne i bogen, der er tekstforfatteren og illustratoren. De to serier er begge fulde af fantasifulde og skøre indfald. Og så selvfølgelig tvillingeserien Hundemand (9-11 år).

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!