Foto af bogserien Hundemand

Hundemand (9-11 år)

Hundemand-serien er alle børns grinefavorit og har været hamrende populær i årevis. Kort – og meget karikeret – sagt, så vil børn gerne læse ”noget ligesom Harry Potter” eller ”noget ligesom Hundemand”. Det er i hvert fald de favoritter, der nævnes igen og igen og igen på børnebiblioteker landet over, når børnebibliotekaren spørger, hvilken slags bøger, barnet gerne vil låne med hjem.

Hundemand-serien er skrevet af samme forfatter som den næsten lige så populære serie om Kaptajn Underhyler (9-11 år). Hundemand har samme rammefortælling som Kaptajn Underhyler, nemlig fortællingen om, at det er drengene Jimmy og Otto, der finder på og fortæller den grafiske historie.

Forbryderkatten Pjevs snyder en politimand og en politihund, så en bombe eksploderer lige i hovedet på dem begge. Eftersom hundens krop ikke står til at redde, og politimandens hoved heller ikke står til at redde, beslutter en kvik læge at sy hundehovedet på politimandens krop, og sådan ser Hundemand ser dagens lys.

Hundemand gør det godt i politiets tjeneste. Men politichefen, Chef, er ikke spor glad, når Hundemand hundebegejstret springer op og savler på ham.

Katten Pjevs er byens slyngel. Den fanges jævnligt og sættes i håndjern, og hver gang kommenterer den med “pokkers!”. Pjevs er skiftevis spærret inde i katte-kachotten og på fri fod. Dens forbrydelser er gakkede og fantasifulde, og det samme er måden Hundemand arresterer den på.

Hundemand-serien har en løst fabulerende fortællestil, der kører i et hæsblæsende tempo, på samme vis som Kaptajn Underhyler. Læseren får ikke et øjeblik til at stå af det vilde læseridt.

Klik her, og lån bogen på biblioteket. Eller køb den hos din lokale boghandler.

Hundemand
af Dav Pilkey
Carlsen, 2016
231 sider

Målgruppe: 9-11 år
Emne: humor, hundehelt, forbryderkat, tegneserie, fjolleri, gimmick med animationseffekt på udvalgte sider (når der bladres)
Læs også: Kaptajn Underhyler (9-11 år)

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!