Bogen En træhule på 13 etager

En træhule på 13 etager (6-12 år)

En træhule på 13 etager er en rigtig sjov højtlæsningsbog, som rammer bredt i alder. Man suser gennem bogens 249 sider. For bogen sparrer ikke på siderne, men bruger dem til sjov og ballade. Fx skrives Der – var – en – gang hen over 4 sider med bare et ord på hver side. Sådan mener Terry, den ene af bogens to hovedpersoner, at de med et snuptag har fået skrevet en historie på 4 sider. Hvem har ikke ønsket sig at fikse en dansk stil på den måde?

Serien er god at læse sammen, hvis barnet er inde en periode uden den store læselyst. Bogen fænger let og kan højtlæses på en aften. Bøgerne kan også snildt bruges til selvlæsning.

Andy og Terry er fulde af skøre ideer. De bor i en træhule på 13 etager med alt hvad hjertet og fantasien begærer: sodavandsspringvand, grøntsagsfordamper, et bassin med menneskeædende hajer, en maskine, der følger efter en, mens den skyder skumfiduser ind i munden på en og meget meget andet i samme kategori.

Andy skriver og Terry tegner – sammen laver de bøger. Eller det vil sige, Andy og Terry har lovet deres forlægger at lave en bog. Men de to dovne drønnerter får ikke lavet et klap. Vi følger alle deres groteske overspringshandlinger for at slippe for at skrive bogen. Vi ser verdens dummeste hund i verdens kedeligste tv-serie sammen med dem. Over 4 sider ser man tegneseriestriber med en virkelig kedelig hund, der siger vuf på hvert eneste billede, hele dagen, mens natten falder på og mens dagen gryr. Præcis hvor morsomt det er, må man selv læse sig til. Det lader sig ikke helt forklare. Men min 8-årige kunne i hvert fald slet ikke stoppe med at grine.

En fejlslagen postordrebestilling resulterer i først et havuhyre og derefter en invasion af aber overalt i deres træhule. Det lykkes drengene at få aberne skudt væk i deres kæmpekatapult på taget. Men så opsøges de af en kæmpegorilla, der konstant gentager ordet ”ba-nan!”, fordi den vil æde kæmpebananen, Terry har tegnet. Sådan afløser det ene vanvittige påfund det næste.

En træhule på 13 etager
Serie: Træhuleserien
Af Andy Griffiths
Tegninger af Terry Denton
Oversat af Kaper Hoff
Gyldendal, 2016
249 sider

Målgruppe: 6-12 år
Type: Humor, fjollede påfund, illustreret bog
Læs også: Bogen minder en del om Kaptajn Underhyler, hvis hovedpersoner på samme vis er tekstforfatteren og illustratoren som unge drenge. De på en gang fantasifulde og skøre indfald har bøgerne også til fælles.

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!