Foto af bogen Amulet - stenen vogter

Amulet – Stenens vogter (9-13 år)

Stilmæssigt og stemningsmæssigt er bøgerne som taget ud af en japansk anime-film. Amulet – Stenens vogter er eventyrlig og overnaturlig og tænksom. Serien egner sig storartet til børn, der har brug for en bog med kort overskuelig tekst og en stærk og medrivende historie. Den kombi synes de fleste børn om, og for børn med læsevanskeligheder er den også ideel. Serien er da også voldsom populær.

Første bog starter trist. Et biluheld. En far omkommer. Desværre har jeg mødt et par børn i biblioteksudlånet, som har lagt serien fra sig på grund af den tragiske startscene. For visse læsere kan det være godt at vide, at det ikke er en stemning, der ellers gennemsyrer bøgerne. Men bare prologen de 10 første sider. De kan evt. læses sammen med en voksen.

Efter farens død flytter moren og de to børn, Emily og lillebror Navin, til en mindre by, hvor de kan bo i et hus, der har været i familiens eje. Huset er faldefærdigt og beskidt. Sære væsner og fortid hjemsøger det gamle hus. Forfædre er sporløst forsvundet. På magisk vis dukker en halskæde op med en amulet som vedhæng, som Emily tager på.

Børnene og moren hører en lyd om natten. Amuletten advarer Emily. Moren går ned i kælderen og forsvinder dernede. Emily er blevet stenvogter, siger amuletten. Men kan man stole på, hvad en gammel halskæde fortæller? Kan de redde moren?

Børnene kommer til Alledia – en alternativ udgave af jorden – hvor de møder oldefaren, som er gammel og svækket. Oldefaren er omgivet af et væld af robotter, han selv har bygget. Og så tager historien ellers fart, med amulettens magiske kraft, alverdens robotter og kamp for at redde familien og kæmpe mod onde kræfter.

I skrivende stund er der 8 bøger i serien. Den sidste bog, bind 9, er ifølge den amerikansk-japanske forfatter lige på trapperne.

Klik her, og lån bogen på biblioteket. Eller køb den hos din lokale boghandler.

Amulet – Stenens vogter (bind 1)
af Kazu Kibuishi
oversat fra engelsk af John Lysmand
Alvilda, 2009
191 sider

Målgruppe: 9-13 år
Tema: japansk tegnestil, kort tekst – mange billeder, kampen mellem godt og ondt, søskendekærlighed, familiekærlighed, fantasifulde robotter.
Læs også: Krypto (9-13 år)

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!