Bogen 78 grader

78 grader (12-16 år)

78 grader er en tankevækkende grafisk fortælling med klimakatastrofer og tidsforskydninger. En ”hvad nu hvis”-fortælling, der finurligt leger med vores forståelse af en forestående klimakrise.

Fortællingens styrke er dens actionprægede handlingsforløb og de overraskende drejninger, fortællingen tager flere steder undervejs. Kombineret med de drabelige illustrationer er der fuld skrue på handlingsforløbet hele bogen igennem. Som børnelitteraturformidler vil jeg blandt andet give bogen til den unge teenager, der mener, at Netflix er federe end at læse kedelige bøger.

78 grader er en gysende dystopi om en glohed og krigshærget verden, man kun overlever i i kort tid ad gangen. Kun solcreme, vand og ventilatorer sikrer menneskenes overlevelse. Her møder vi brødrene Artam og Matti, der kæmper mod hallucinationer og kvælende varme. Deres forældre er forsvundet. Overalt i gaderne ligger døde mennesker, og frygtelige hundelignende monstre hærger.

Fortællingen er tidligere udgivet som del af novellesamlingen Fimbulsommer (2009). I denne nye version er novellen omformet til en grafisk fortælling.

Lars Gabel illustrerer flot og dramatisk i varme/kulde-spektrets nuancer. Overvejende gulorange toner, men indimellem også køligt blå. Illustrationerne er ikke for sarte sjæle. De er rå og bloddryppende og indtryksfulde.

Klik her, og lån bogen på biblioteket. Eller køb den hos din lokale boghandler.

78 grader
Af Kenneth Bøgh Andersen
Illustreret af Lars Gabel
Gyldendal 2023
109 sider

Målgruppe: 12-16 år
Emne: Fremtid/fortid, dystopi, klimakatastrofe, grafisk fortælling.
Læs også: Himlen over i morgen (14-16 år) og Fønix (12-14 år) er ligeledes klimadystopier for de lidt større børn.

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!