Bogen Ud og stjæle erantis

Ud og stjæle erantis (9-13 år)

De pibler frem, de små gule toppe. Dagene bliver længere og lysere. Det er livgivende. Det er nu, der skal læses Ud og stjæle erantis af Mette Hegnhøj. En gennemillustreret erindringsbog om Mettes barndom i Thy. Smagene, skrækken, skammen, glæderne og de skuffede forventninger. Alt sammen sanseligt beskrevet på en måde, som for den unge læser må virke på en gang eksotisk antikveret og yderst nærværende.

Barndommens sliksmage snor sig mellem erindringerne. Vi hører om at fortære en sliksut i løbet af en eftermiddag og miste smagssansen. Pelsen på tænderne og lakridssavl på puden, når man falder i søvn med en Super Piratos i munden. Eller smagen af et schweizerbolsje i forbindelse med køresyge på bilturen til Frankrig.

Vi hører om skelsættende rejser og udflugter. Ikke mindst den dramatiske forårsdag, hvor Mette sammen med sin mor forbryder sig mod lov og ret, da de cykler til Thisted og stjæler erantis fra bedet foran Thistedpigen. Hvorefter rovet plantes i bedet med de afdøde sumpskildpadder.

Mette Hegnhøj er – også i denne bog – vanvittig velskrivende. Og finurligt sjov.

På Biblioteket Frederiksberg havde vi netop i dag live-besøg af Mette Hegnhøj på storskærm fra Nordjylland. Mette viste os små film fra sine barndomssteder i Thy. Vi fulgte cykelvejen til bogbussen i high speed. Vi så havnefronten ved Thistedpigen. Vi så fotos fra den lillebitte lufthavn, hvorfra Mette tog den skæbnesvangre rejse til København og besøgte penneveninden, hvorefter al magi i brevkorrespondancen døde ud.

Der var pakket ”godteposer” med Super Piratos og schweizerbolsjer, som blev indtaget af de fremmødte elever på tidspunkter, der passede til passagerne i bogen. I posen var også en lille bonrulle, som hver elev lavede sin egen tidslinje på. Ligesom Mette gjorde, før hun skrev bogen.

Solen skinnede udenfor. Nu er det forår!

Klik her, og lån bogen på biblioteket. Eller køb den hos din lokale boghandler

Ud og stjæle erantis
Mette Hegnhøj
Illustrationer af Klara Espersen
Dansklærerforeningens Forlag, 2020

Målgruppe: 9-13 år
Emne: erindringer for børn, barndom i Thy, Min historie, forfatterbiografi

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!