Bogen The Sad Ghost Club

The Sad Ghost Club – jagten på sjælevenner (11-16 år)

En grafisk roman om at føle sig alene og finde fællesskab, når det ser allermest umuligt ud. De fleste børn og unge har nok prøvet at have det svært i en social sammenhæng. Prøvet at føle sig udenfor – som et gennemsigtigt spøgelse, som ingen i kredsen ser eller taler til. The Sad Ghost Club indgyder mod og håb, hvad enten den unge læser lever i sådan en spøgelsestilstand mere eller mindre permanent, eller det bare er en følelse, den unge møder ind imellem.

I The Sad Ghost Club er hovedpersonen er et spøgelse. Helt bogstavelig talt. Det er ikke et uhyggeligt spøgelse men mere i retning af et ufarligt fastelavnsspøgelse. Forklædningen bæres ikke for at skræmme omverdenen, men mere for at gøre sig usynlig for omverdenen. Mistrivsel udvisker spøgelsets personlighedstræk. Vi ved ikke, hvordan vedkommende under det hvide lagen ser ud, vi kender ikke vedkommendes køn. Eller personlighed. Men vi ved, at ængstelige tanker myldrer rundt, og at spøgelset kæmper med lektier og selvværd og ensomhed.

Nu er spøgelset inviteret til fest. Spøgelset samler al sin energi og alt sit mod og tager afsted, selvom det hele føles forkert og vanskeligt. Til festen er det hele lige præcis så svært og akavet, som spøgelset frygtede, og så er det, spøgelset ser … et anden spøgelse til festen.

“Dette er ikke en trist historie”, fortæller bagsideteksten højt og tydeligt, efterfulgt af en opfordring til at melde sig ind i The Sad Ghost Club, hvor man kan møde sine sjælevenner, så man ikke længere er alene.

Klik her, og lån bogen på biblioteket. Eller køb den hos din lokale boghandler.

The Sad Ghost Club – jagten på sjælevenner
af Lize Meddings
Gads børnebøger, 2023
247 sider

Målgruppe: 11-16 år
Temaer: Mistrivsel, ensomhed, fællesskab, venskab, angst, depression, styrken til at være sig selv.
Læs også: De mærkelige børns klub (11-14 år) – denne roman er dog ikke grafisk, men handler også om ensomhed og om at finde sammen med andre og samtidig få lov til at være sig selv.

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!