Lydbøger til bilturen

Sommerferien vinker forude. Med familienærvær og ture ud i det blå. Gør bilturen til en fælles lytteoplevelse. Læseland har lavet en ”dyt og lyt”-liste med en håndfuld lydbøger, som giver både børn og forældre en god oplevelse.

Lydbøgerne finder du på eReolen eller andre streamingtjenester.

Min lille hund Mester og andre dyr (5-7 år)
af Thomas Winding
Indlæst af Thomas Winding
1 t 10 min

Finurlige dialoger med hunden Mester om livet i al almindelighed. Mester flytter ind i Thomas’ hus, selvom Thomas siger, han ikke har tid til at passe på sådan en lille hund. “Så kan jeg jo bare passe på dig”, siger Mester og flytter ind, for Mester har masser af tid. Ind imellem dialogerne fortæller Thomas Winding ti dyrehistorier. Så sjovt, så livsklogt, så charmerende. Lydbogen er Indlæst med Thomas Windings vidunderlige fortællestemme!

Den klamme liste og andre historier (9-12 år)
af Morten Ramsland
Indlæst af Mikkel Hansen
1 t 6 min

Fire tankevækkende og velskrevne historier. Hvad betyder det for Sigurd, at han ligger nr. 12 på listen over tykke børn i klassen? Dør Hugo virkelig, da han får en måneds skærmforbud? Hvad betyder det, når Agnes finder et foto af en død dame i farens skuffe? Hvad er det for en tyv, der efterlader tyvekoster i Lauges værelse? I hver historie fortæller et barn rundt om et dilemma, der er interessant for både voksne og børn. En god Ramsland-blanding af det groteske, det sjove og det alvorlige.

En rimelig mærkelig krimi (10-12 år)
af Annie Bahnson
Indlæst af Anne Niluka Iversen
2 t 56 min

Fridas mor er forsvundet på en flamingorejse til Spanien. Frida tager af sted for at søge efter hende sammen med sin far, moster Pop og hunden Carlsen. På vejen går deres GPS i stykker, og frem dukker en meget lille kvinde, Inge Lise, med en antenne på hovedet, som tilsyneladende befandt sig inde i GPS’en. Det giver dem en ledetråd i jagten på Frida mor. Den skøreste og skæveste krimi jeg hidtil har stiftet bekendtskab med. Kan lyttes helt ned til 8-års alderen, hvis barnet generelt er okay med et par nervepirrende episoder.

Samlingens vogter – Tyvefældens forbandelse (10-13 år)
af Kasper Hoff
Indlæst af Peter Pilegaard
3 t 32 min

Kevin skal hjælpe grandonkel Kaj med at rydde op i kælderen. Han er ikke videre begejstret for opgaven, men det viser sig, det er grandonklens samling af magiske genstande, indsamlet fra hele verden, der skal lægges i kasser. Kevin ender med at arve samlingen. På en æske hviler en forbandelse. Den skal man ikke åbne … Kevin og hans papsøster, Kaya, ender på en farefuld færd.

Coraline af Neil Gaiman (11-13 år)
Indlæst af Dorrit Stender-Petersen
3 t 6 min

Gaimans klassiker giver et godt gys og er mesterligt fortalt. Vi møder et musecirkus, en talende kat og døre til en helt anden verden. Pigen Coraline flytter til en ny by og et nyt hus med sine fortravlede forældre. Gennem en hemmelig dør i lejligheden finder hun en lejlighed mage til den, hun kom fra. En parallel verden med forældre præcis som dem hun kender. Og dog, for forældrene har begge knap-øjne, og der er noget dybt foruroligende ved de væsner, hun møder i denne anden verden.

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!