Bogserien Gys i pyjamas

Gys i pyjamas (9-11 år)

Halloween er nær, der skal gys på plakaten. I serien Gys i pyjamas holder 12-årige Annie Graves pyjamas-party, og i hver bog fortæller en af gæsterne en gyserhistorie inden sengetid. Historierne egner sig godt til højtlæsning og kan læses i en mundfuld. Alle kan være med – mere uhyggelige er de ikke.

”Har du fået at vide, at hvis man fortæller om et mareridt, forsvinder det? Det passer ikke. I hvert fald ikke her. Velkommen til pyjamas-party. Måske du skulle være blevet hjemme …” Sådan står der på alle bøgernes bagsidetekst.

Altså, da jeg var barn, var det kutyme, at vi børn fortalte gyserhistorier på skift, når vi var på lejrskole eller spejderlejr, og var en flok, der lå og skulle overnatte sammen. Historierne, der blev fortalt, var af vekslende uhyggelig karakter, ofte virkelig sære, og de endte tit sådan lidt uforløste og ”ud i det blå”. Som en slags vandrehistorier. Det er også formen på Gys i pyjamas-serien. I virkeligheden er de mere kuriøse, mystiske og sære end egentlig skrækindjagende. De er deres helt egen genre og er fulde af charme og originalitet.

I Drømmenes tivoli fortæller Linnea om en dengang, hun blev sendt på ferie med sin søster hos bedstemoren. Et uendelig kedeligt sted, tyndt befolket og uden mobildækning. Men så pludselig, hen over natten, var et omrejsende tivoli dukket op ud af ingenting. Og på en gruopvækkende rutsjebanetur, flip flop switch swop, sker der noget helt afsindigt inde i rutsjebanens mørke.

I Æggets hemmelighed fortæller Oscar den besynderlige historie om et æg, han får overdraget af en pige. Ægget har tilsyneladende sin egen vilje og indtager præcis den plads, det vil, uanset hvor Oscar placerer det, og hvad han gør ved det. Efterhånden bliver Oscar reelt bange for ægget – og med god grund.

Bøgerne kan både højt- og selvlæses. Der er 9 bøger i serien, som kan læses i vilkårlig rækkefølge. Man fanger hurtigt konceptet og bøgernes rammefortælling med Annie Graves og hendes pyjamas-party, uanset hvilken bog man springer ind i. Første bog hedder Hjælp! Min bror er en zombie, hvis man ønsker at læse dem systematisk. På nær Drømmenes tivoli kan alle bøger desuden læses på eReolenGo.dk .

Drømmenes tivoli
af Annie Graves

oversat af Dal Michaelsen
Jensen & Dalgaard, 2021
51 sider

Æggets hemmelighed
af Annie Graves

oversat af Dal Michaelsen
Jensen & Dalgaard, 2021
51 sider

Målgruppe: 9-12 år

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!