Bogen Drømmeslot

Drømmeslot (7-10 år)

Jeg kunne godt bruge et lille drys sne, inden vinteren er ovre. Vil I også have den sidste rest vinter med, så kan Drømmeslot give jer en rigtig vinterhistorie med magi og spænding. Bogen egner sig godt til højtlæsning, eller til selvlæsning fra 9 år. Men den er også fortrinlig at familielytte på bilturen. Det er en af de mest elegante lydsætninger, jeg hidtil har hørt i en lydbog. Ikke ekstraordinær. Bare historieunderstøttende, stemningsskabende og lige præcis passende på alle måder.

Leo er bange for mørket. Især når han skal sove. En aften finder han en glitrende snekugle under kommoden i sit værelse. Leo er fuldstændig tryllebundet af kuglen og slottet, der er inde i kuglen. Da han ryster kuglen, kan han pludselig gå gennem spejlet i sit værelset og ind i kuglen. Ind i det gådefulde snelandskab, der oplyses af nordlys.

Sneuniverset ledte mine tanker hen på Narnia, men de litterære referencer stopper ikke der. Som i mange af Bøgh Andersens øvrige bøger er der et væld af intertekstuelle referencer. Der er elementer at finde fra blandt andet Alice gennem spejlet og det vanvittige theselskab, Jack og bønnestagen, Peter Pan og Hans og Grete.

En skabning piler afsted henover sneen og forsvinder – uden at sætte fodspor. Det er en dreng. Han husker ikke sit eget navn, men Leo finder på at kalde ham Alf. Alf bor mutters alene på slottet.

På slottet kan det være jul hver dag – hvis man ønsker det. For Alf har en tryllestav, der kan det meste. Leo får en kælk i gave af Alf. Og et juletræ. Også selvom det lige havde været jul hjemme i den virkelige verden. Man behøver ikke engang trække kælken op ad bakke. Det klarer den selv.

På slottet findes drømmeværelser. Utallige. Leo besøger forskellige dejlige drømme. Alf har aldrig sovet, siger han. Han har aldrig drømt om noget. Hvad er det, der er med ham Alf?

I slottets kælder befinder mareridt sig. Noget fatalt sker, og vores hovedperson undgår ikke kælderens dyb.

Drømmeslot
Af Kenneth Bøgh Andersen
Illustrationer af Carl Otto Moesgaard
Gyldendal 2021
105 sider
Lydbog: 1 t. 51 min.
Lyd af Jonas Kapel Lund

Målgruppe: 7-10 år
Tema: magi, vinter, parallelle verdener, spænding, venskab, familiekærlighed, ensomhed

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!