Bogen Danske Sagnvæsener

Danske Sagnvæsener – Et Bestiarium (9-13 år)

Hvis du tror, du ved, hvad en nisse er, skal du måske tro om igen. Hvis du læser Danske Sagnvæsener – Et Bestiarium vil du sande, at han ikke bare er sådan en lille hyggelig jule-fætter. Han kan skam ty til ganske drabelige handlinger, hvis du kommer i vejen for ham. En skifting, en natteravn, en lygtemand. Vi kender måske nogle af deres navne, men her i bogen lærer vi dem for alvor at kende.

Det er fascinerende læsning, der bringer os tættere på eventyrerne og folkelig overtro. 25 udvalgte sagnvæsner præsenteres et efter et.

Kenneth Bøgh Andersen har nørdet tusindvis af sider igennem fra gamle folkemindeindsamlinger, som han også citerer fra her i bogen. Bogen sammenfatter meget fint, hvem de mest gængse sagnvæsner er. Vi hører, hvad folk fra gammel tid har fortalt om dem hver især. Og – måske vigtigst af alt – præsentationen af hvert væsen afrundes med et godt råd til, hvordan man skærmer sig for deres lunefulde grusomheder.

Kristian Eskild Jensens blændende smukke illustrationer gør bogen uimodståelig. Herhjemme kunne vi simpelthen ikke lade være med lige at ”læse illustrationerne forud”, inden vi nåede til dem i teksten.

Bogen kan sagtens selvlæses, men den egner sig allerbedst til højtlæsning, da citaterne fra folkemindeindsamlingerne kan være lidt kringlede i sproget.

Klik her, og lån bogen på biblioteket. Eller køb den hos din lokale boghandler.

Danske Sagnvæsener – Et Bestiarium
Af Kenneth Bøgh Andersen
Illustrationer af Kristian Eskild Jensen
Gyldendal, 2023
181 sider

Målgruppe: 9-13 år
Emne: sagnvæsners karakteristika, overtro, tips til mødet med væsnerne.
Læs også: Besat (8-12 år) af Dennis Gade Kofod er også illustreret af Kristian Eskild Jensen og med lige så gysende flotte illustrationer.

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!