Bogen Petruska Weingartens halve hjerte

Petruska Weingartens halve hjerte (6-11 år)

Petruska Weingartens gravsten er fundet et hemmeligt sted i Søndermarken.

Jeg leger med stedsspecifik højtlæsning i min rolle som børnelitteraturformidler på Biblioteket Frederiksberg. Sammen med en kær kollega jagter jeg stemningsfulde steder til højtlæsning og tilrettelægger rekvisitter, der sætter børns tanker i gang. Tak til Maren Auzias for produktion af en fortræffelig gravsten. Tak til Liva Skogemann og forlaget Jensen og Dalgaard, fordi vi må lege med værket. Nu afventer vi spændt en gruppe SFO-børns respons på vores test-kit.

Bogen anbefales i øvrigt på det varmeste – også uden gravsten.

Søstrene Grønøje gør et foruroligende fund, da de finder Petruska Weingartens gravsten i mudderet i Søndermosen. Petruskas sjæl må flakke hvileløst rundt, og gravstenen være forbandet, erklærer storesøster Sandra. Lillesøster Lisa bryder sig ikke om den slags fantasier, og desuden er det også noget med, at børn kan synke i og forsvinde i mosen, når det regner.

Sandra er god til at digte historier, og på Lisas opfordring begynder hun på en dramatisk fortælling om Petruska Weingarten. Historien er naturligvis ren og skær barnefantasi, men der viser sig alligevel et sammenfald mellem deres fantasifulde historiefortælling og den virkelige historie om Petruska.

God højtlæsningsbog til barnet, der kan lide gys og gåder spundet ind i tænksom poesi.

Klik her, og lån bogen

Petruska Weingartens halve hjerte
af Liva Skogemann
Jensen & Dalgaard, 2021
99 sider

Målgruppe: 6-11 år
Tema: mysterier, søsterkærlighed, overtro, fantasi
Læs også: Arvid Ekbloms pentagram (6-11 år), som er fortsættelse til denne bog. Her støder Søstrene Grønøje på et nyt mysterium, der skal løses, denne gang dybt inde i de svenske skove.

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!