#Højtlæsningsbog til en 0.-klasse

Hej Læseland

Jeg er skolepædagog, som arbejder i en 0.-klasse. Jeg vil spørge dig, om du kan foreslå en god bog, som jeg kan læse op for klassen over flere dage. Meget gerne en ny. Børnene er 5-6 år og jo lige startet i skole.

Bh. Mette

Bogen Alene hjemme

Hej Mette

Jeg ville kaste mig over den nye Alene hjemme-serie (5-11 år). Den er sjov og charmerende. Den vil alle børn kunne lide. Bogen er inddelt i små kapitler, og der er også lidt illustrationer, der støtter op om teksten, hvis nogle elever, der har brug for det.

Bogserien handler om Anna-Klara og Herman, der går i klasse sammen. De to venner kommer fra to vidt forskellige hjem. Anna-Klara fra en sammenbragt familie, hvor der er trangt men hyggeligt. Herman er enebarn med karrieretravle forældre og bor i et luksuriøst hus med orden, ro og renlighed. Med fordomsfrie øjne kigger vennerne forundret og fascineret på den andens hjem og familie og på alt det, de hver især har og ikke har. Jeg tænker, temaet med hjemmenes forskelligheder er et fint tema at tage med ind i en nystartet 0.-klasse.

Her i første bog skal Herman være alene hjemme, men han kan ikke lide tanken om at være alene i et helt tomt hus. Så han går med Anna-Klara hjem efter skole. Anna Klaras hjem er ikke tomt. Det er fyldt med søskende og kammerater og råb og skrig. Da Anna Klaras lillesøster kaster op ud over det hele, bliver det for meget for dem, og de får lov til at gå over til Herman og være alene der.

Hermans hus er stille og stort og med indendørs swimmingpool. Han kan et trick med guldfiskene, og børnene bliver også lidt sultne og har planer om at bage pandekager. Men der er bare som om ALT skal gå galt denne dag, og deres alene hjemme-dag ender helt gak.

Serierne Verdens bedste Malle (5-9 år) af Sarah Ohlsson og Kanin og Bjørn (5-8 år) af Julian Gough kan du også overveje.

God læselyst!

Bh. Læseland

Alene Hjemme
Af Kajsa Gordan og Sofia Nordin
Godt oversat fra svensk af Klavs Brøndum
Gads Børnebøger, 2020
70 sider

Målgruppe: 5-11 år
Andet bind i serien, Bedste venner for det meste, er også netop udkommet på dansk.

Facebooklinkedin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!